מחקר מילות מפתח | search engine optimization & research

שימוש נכון במילות המפתח

תוכן עניינים

הקדמה

הפוסט עודכן ב 15.4.2022

אפשר לדבר ארוכות על מילות המפתח, בעיקר בזכות העובדה שהן כל כך משמעותיות בכל נושא של הנעת התנועה של הגולשים לאתר האינטרנט שלנו.
לכן, חשוב מאוד שנדע את החוקים וניעזר בהם בתבונה על מנת לנצל את מלוא העוצמה הטמונה בכל ביטוי מפתח שכזה.

בחירת מילות המפתח

כאשר מביטים על מילות המפתח, מומלץ לבחור קודם כול בביטויים שיש להם מעט חיפושים בחודש, אבל גם מעט מאוד מתחרים.
ביטויים אלה הם בדרך כלל ארוכים (3 מילים ומעלה) ומאוד ממוקדים ומדויקים בחיפוש.

המשמעות לכך היא שאת הביטויים האלה כל הזמן מחפשים באופן שוטף, ובשל האורך שלהם הם גם נקראים בשם "ביטויי זנב ארוך".
היתרון בשימוש בהן הוא שאנחנו יודעים שלא משנה מה יקרה, מילות מפתח האלה תמיד יביאו לנו תנועה.
יתרון ברור נוסף הוא רמת תחרות נמוכה, כלומר יהיו מעט מאוד מתחרים על הביטויים הללו- וזה מצוין עבורנו.

בחירה לפי נפחי חיפוש ורמת תחרות

תחרות היא לא דבר שצריך להדאיג אותנו, אבל… צריך לדעת לברור בחוכמה את הביטויים ומילות המפתח שאנחנו רואים שיש עליהם הרבה מאוד תחרות, על מנת שלא להיתקע עם ביטוי תחרותי, שייקח לנו שנה לקדם אותו כדי להגיע למקומות הראשונים.

נפח חיפוש חודשי

כדאי לנו לבחור בהתחלה בנפח חיפוש נמוך שנע בין 100-500 חיפושים חודשיים מקומיים. המשמעות היא רמת עניין וחיפוש נמוכים, מה שמרמז לנו על מעט מתחרים ותחרות נמוכה.
ניתן להביט גם בטבלה של המחקר ולראות את רמת התחרות.

במחקר שנבצע במתכנן מילות המפתח גוגל מסמן לנו על הטבלה שאנחנו מורידים ספרות שנעות בין הספרה 0 לספרה 1.
ככל שהמספר נמוך יותר, ככה התחרות נמוכה יותר.
ככל שהמספר מתקרב לכיוון 1 המשמעות היא שיש תחרות גבוהה יותר ולעיתים אפילו מטורפת. לפעמים תוצאה תמימה יכולה להטעות אותנו קשות. 

תחרות 0.9-1 היא תחרות קשה ביותר, לדוגמה ביטוי שיש עליו 300 חיפושים אבל רמת תחרות 0.9 יכולים להיות לו 3000 ולפעמים גם 5000 או יותר מתחרים. התחרות יכולה להיות דיי אכזרית ולהתיש.

אז נתחיל מנפח של 100-500 חיפושים בתחרות נמוכה (0.1-0.5) ועם רמת חשיפה של עד 5000 אתרים שמתחרים על הביטוי.
נחפש כמה שיותר ביטוים או מילות מפתח כאלה, ונרשום אותם לעצמנו להמשך. כדאי שתהיה בידינו רשימה של 10-30 ביטויים כאלה, על מנת שנוכל לקדם את האתר עם המאמרים הנכונים.

גם אם לא הגענו למכסה הזו לאחר מחקר מעמיק, יש פתרון של שימוש במשפחות של מילים, שהם למעשה ביטויים דומים או קרובים שבעצם אומרים את אותו הדבר (לדוגמה קידום אתרים וקידום אתר).

עכשיו, כאשר יש לנו רשימה נאה של ביטויי זנב ארוך שיכניסו לנו תנועה לאתר, אנחנו צריכים למצוא לנו ביטוי מפתח שיש לו נפח גדול יותר, ושהגיוני שהתחרות עליו תהיה גבוהה יותר.
אנחנו רוצים להשיג מילת מפתח שמניבה יותר מ1000 חיפושים ועם פחות מ10000 אתרים מתחרים (בעיקרון אפשר גם עד 35000 מתחרים).  נחפש כמה כאלה יש, וככל שיש לנו יותר תנועה ופחות תחרות, זה מצוין לנו. אנחנו צריכים להביא תנועה לאתר ולהילחם על ביטוי שסביר להניח יהיה ברמת תחרות בינונית (0.4-0.65).

צפיפות מילות המפתח

עכשיו, כשיש בידינו את כל הנתונים, נרצה להכין ולכתוב מאמר, לפי החוקים שכבר למדנו. כעת, כל שעלינו לעשות הוא פשוט ליישם כמה דברים פשוטים.
יש דבר שנקרא צפיפות מילות מפתח. כלומר, כמה פעמים מופיעה המילה אותה אנחנו מקדמים, ביחס לכמות של כל המילים בדף!
שימו לב, בדף!!! לא במאמר.

מה ההבדל?  ההבדל הוא שבדף יש גם את המעטפת וכל הכפתורים עם הטקסט עליהם. כל המילים שמופיעות בתפריטים, נספרות גם הן, ונחשבות כאילו היו חלק מהמאמר עצמו, למרות שאין תמיד קשר ביניהם.

 מהי צפיפות מילות המפתח האופטימלית

כיום צפיפות מילות המפתח האופטימלית, נעה סביב 1%.
מה זה אומר? זה אומר שעל כל 100 מילים שאנחנו כותבים, ביטוי המפתח או מילת המפתח תופיע פעם אחת.
כדאי מאוד להקפיד על הכלל הזה בתוך המאמר. קחו בחשבון שכאשר אנחנו מפרסמים את המאמר באתר, צפיפות מילות המפתח שלו תשתנה.

הדרך הכי טובה והכי בטוחה לדחוס מילות מפתח היא פשוט מאוד לחשב 1% מהמאמר. כלומר, אם יש לי מאמר של 700 מילים, ביטוי המפתח צריך להופיע כ7 פעמים- זה כולל הופעה בכותרות בתוכן וגם בתוכן עצמו.  נוסיף לזה שעל מנת שמילת המפתח תהיה מספיק חזקה ובולטת, היא צריכה להופיע גם בכותרת הדף, ובתיאור (תגיות מטא- טייטל ודיסקריפשן).

מרגישים שזה מסובך מידי? הולכים מעט לאיבוד?

אל דאגה. גם אם אתם לא לגמרי סגורים על הנושא, אתם תקבלו הדרכה בפוסט שהכנתי, על כלי בשם seoquake שיעשה את העבודה עבורכם בקלילות וללא מאמץ מיוחד. חשוב רק שתבינו מה אתם עושים ומדוע זה כך.

שימוש חכם במילות המפתח נכון ל2022

כיום נכון ל2022 מנוע החיפוש של גוגל הוא מתוחכם מאוד. גוגל הוציאו מספר עדכונים אשר מטרתם הייתה לנקות ספאם ולהוציא מתוצאות החיפוש אתרים בעייתיים. הכוונה היא בעיקר לאתרים אשר מנסים "לדחוס" מילות מפתח על מנת להיות מדורגים גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

אתר שמנסה לדחוס מילות מפתח בכוח על מנת להתברג בתוצאות החיפוש, מזוהה ומוענש! הענישה יכולה להיות בצורה של הרחקת הדף הספציפי, אך אם מדובר בתופעה רחבה יותר, גוגל מסמנים את הדומיין של האתר ומסלקים אותו לצמיתות ממנוע החיפוש.

דחיסה נמוכה (כאשר מילת המפתח מופיעה פחות מפעם ל100 מילים) יכולה שלא להשפיע על תוצאות החיפוש ובמקרה שכזה גוגל לא מייחס חשיבות כלל למילת המפתח.
לכן, מניסיוני בפרקטיקה בקידום אתרים של לקוחות נוכחתי להשכיל עד כמה הנושא חשוב. יש לא מעט מחלוקות בנושא דחיסת מילות מפתח גם בתוך עולם הקידום. העובדה שהבינה המלאכותית של גוגל hummingbird סורקת את האתר מסייעת ומקלה על גוגל בהבנה הסמנטית של התוכן בדף גם ללא החזרות.

אז אם אתם רוצים לראות תוצאות ואתם לא גאונים של ניתוח סמנטי, דאגו שמילת המפתח תופיע במספר הפעמים שראוי שתופיע בתוכן שלכם. כל זאת על מנת שתוכלו לראות תוצאות בהקדם.

Rate this post
מוזמנים לשתף את התוכן
אבישי קמינר

אבישי קמינר

עוסק בשיווק דיגיטלי כ 6 שנים בדגש על קידום אורגני משנת 2007. חי ונושם תוכן, לועס אנליטיקס וסרץ' קונסול לארוחת צהריים, ובזמן הפנוי כותב לבלוג שלי ;) אוהב ללמוד ולהתמקצע בתחום הכי דינאמי באינטרנט. נשוי לעידית +2. מתגורר ביוקנעם המושבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן